Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Haber
26 Mart 2024 - Salı 21:48 Bu haber 722 kez okundu
 
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Edremit, Bigadiç ve Bandırma’da 3 ayrı miting yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ve ilçe başkan adaylarına destek isteyen Özgür Özel, Bandırma Cumhuriyet meydanında gerçekleşen mitingde Bandırma’lılardan Dursun Mirza’ya oy istedi.
Siyaset Haberi
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”

Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Edremit, Bigadiç ve Bandırma’da 3 ayrı miting yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ve ilçe başkan adaylarına destek isteyen Özgür Özel, Bandırma Cumhuriyet meydanında gerçekleşen mitingde Bandırma’lılardan Dursun Mirza’ya oy istedi. Özel halka seslendi. Yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

Özel: “Yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geldik”

 

 “Aslında bir hikayenin yarım kalmayacağını, bu şarkının yarım kalmayacağını 5 yıl önce Balıkesir’de yaşanan büyük bir hayal kırıklığının şimdi bir büyük mutluluğa, bir büyük zafere doğru dönüşmesi için el birliği, gönül birliği yapmaya, gönül gönüle burada kucaklaşmaya, dosta güven, dost olmayana kaygı vermeye ve Balıkesir’le Türkiye’ye bir mesaj vermeye geldik. Balıkesir benim komşu kentim; çok sevdiğim, değer verdiğim arkadaşlarımın memleketidir. Siyaseten çok kıymetli yoldaşlarımın ve çok değer verdiğim muhteşem insanların memleketidir Balıkesir. İşi ki buradasınız, iyi ki birlikteyiz, sizleri seviyoruz, sizlere güveniyoruz.

 

Bundan 5 yıl önce Balıkesir Büyükşehir Belediye seçiminde adayımız Ahmet Akın’dı. Allah var ya hepimiz biliyoruz Ahmet Akın adım adım büyükşehir belediye başkanlığına gidiyordu öyle mi? Sonra ittifak siyaseti gereğinde Balıkesir’i istediler. Parti dedi ki her yer olur Balıkesir olmaz. Ama inanılmaz bir ısrar vardı ve dediler ki Balıkesir olmazsa ittifak olmaz. Herkes döndü Ahmet Akın’ın yüzüne baktı. Ahmet Akın gırtlağı düğümlendi, gözleri yaşlandı, sesi titredi ama “partim içinse, ülkem içinse yaparım bu fedakarlığı” dedi. Ben de hepimiz de oradaydık. Ve o gün İYİ Parti’ye Balıkesir Büyükşehir bırakıldı, ısrarla bunu isteyen kişi İsmail Ok’tu. Ellerimizle Balıkesir Büyükşehiri, Balıkesir’deki artık ranttan bıkmış kibirli belediyecilikten bıkmış bu şehirde aldığımız seçimi İsmail Ok’a verdik. İsmail Ok da aldı hepimizin gözünün önünde AK Parti’ye verdi. Sonra gitti kendisi de AK Parti’ye geçti. Şimdi de ödüllendirildi AK Parti’den milletvekili oldu.

 

O günlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Biz yaptık, milletvekillerimiz yaptı, örgütümüz, belediye başkan adaylarımız yaptı ve siz fazlasıyla yaptınız. 5 yıl geçti bu süreçte hep “bizim size borcumuz var” diye konuşuldu. Bilhassa Ahmet Akın’a, Balıkesir’e borcumuz var dendi. Bu süreçte çok istedik ki bu borç Ankara’daki bir ittifakla, işbirliğiyle Balıkesir’deki bu tarihi hesabı hep birlikte halledelim. Biz Ankara’da halledemedik. Olmadı ama Ahmet’e o zaman söyledim; “kardeşim bu Ankara’da olmaz ama Balıkesir’de, merkezde, körfezde, yukarılarda o insanlar öyle güzel, vicdanlı insanları ki Ankara’da belki olmaz ama Balıkesir’de sandığın başında vicdan ittifakı olacak kardeşim” dedim.

 

“Balıkesir 10 numara başkanı hakediyor”

 

Niye buradayım? Seçimlere 5 gün var. Anketler yapılıyor. Anketlere göre Ahmet Akın kardeşimiz seçimleri önde götürüyor. Ancak birkaç puan farkla önde olmak bize rahat uyku uyutmaz. Halen daha Ahmet önde, arkasında mevcut başkan ama geçmişte birlikte olduğumuz dostlarımızdan halen başka partilere oy verenler var. Hem vallahi hem billahi Pazar akşamı görülecek o başka partilere verilen oyun sonucu seçim kazanmak değil ama Allah muhafaza bize seçim kaybettirebilir. Onun için buradan açık açık konuşmaya geldik. Çok net; geçmişte birlikte olduğumuz güneş gözlü, gönlünde güneş olan iyi insanlar, geçmiş ittifak ortaklarımız ve Balıkesir’i AK Parti yönetmesin diyen herkes eğer başka bir partiye oy verirseniz Balıkesir’i AK Parti kazanır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verirseniz Balıkesir’i hep birlikte kazanırız, siz de kazanırsınız.

 

Ben Balıkesir’in sosyal demokratlarından, milliyetçi ve muhafazakar demokratlarından ve Balıkesir’de yaşayan herkesten dürüst bir belediyecilik için, çalışkan bir belediyecilik için, cana yakın, halkın içinde gezen, birikmiş bütün sorunları çözmek için gün sayan, o günden bu güne de 5 yıl boyunca yaptıklarıyla, projeleriyle bu göreve son derece hazır, son derece motive ve insan ilişkileriyle de gerçek bir belediye başkanını Ahmet Akın kardeşimi Edremit’e emanet etmeye geldim. Hakikatten diyorsunuz ya 10 Numara Şehre 10 Numara Başkan. Gerçekten 10 numara şehirdir Balıkesir ve 10 numara başkanı hak ediyor.

 

“Mirza kazanacak, Bandırma kazanacak”

 

Bandırma’da Tolga Tosun’dan Dursun Mirza’ya bir bayrak devir teslimi yapıldığını söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Gerçek bir partilinin üzerine düşen, seçildiği gün partili gibi davranmak değildir. Aday gösterilmediğinde görevini bırakırken partililik belli olur. Bugün burada olan ve adayımız Dursun Mirza’ya destek veren sevgili Tolga Tosun Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum. Emeklilerimizin sıkıntılarını çözeceğiz. Buraya elbette iki belediye başkanına sizden oy istemeye geldim. Erdek’ten ve Balıkesir’in tüm ilçelerinden çok değerli başkanlarım var. Onlar için de oy istiyoruz. Dursun Mirza geçmişte yaptığı hizmetlerle, geleceğe dönük ortaya koyduğu vizyonuyla, enerjisiyle Bandırma’da sizlerin oylarına talip. Hem de geçmişte yapamadığımız işleri yapabilmek için Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Ahmet Akın olduğu bir süreçte Bandırma’da destan yazmaya talip. Biraz önce ifade edildi. Balıkesir’in AK Partili Cumhur İttifakı’ndan belediye başkanının artık iyice sinir sistemi bozulmuş. Balıkesir’in esnafını, iş adamlarını tehdit etmiş. Diyor ki, ‘Cuma’ya kadar bana dönmezseniz pazartesi günü sizinle hesaplaşacağım’. Sayın Başkan, bu Bandırma’yı, Balıkesir’i iyi tanı. Bunlar işgal kuvvetlerinin tehditlerine boyun eğmediler. Sen pazartesi hesaplaşacaksın ya bunlar pazar günü senin hesabını görecekler. Dursun Mirza kazanacak, Bandırma kazanacak.” diye konuştu. 

 

Türkiye’de en pahalı sulardan birinin Balıkesir’de satıldığını söyleyen Özgür Özel, “Balıkesir’de de en pahalı su kullanan ilçe Bandırma. Bu hizmetin daha uygun yapılabilmesi için Ahmet Akın’ı sandıklarda savunacağız. Artık Balıkesir’e rantın değil halkın hizmetini yapacak belediyeciler lazım. Balıkesir bir tarım kenti. Çiftçinin desteklemesini ödemiyorlar. Ödenmesi gereken milli gelire göre yüzde 1’lik destekleme 264 milyarken 85 milyar destekleme ödüyorlar. Her yere para bulan çiftçiye ve emekliye para bulamıyor. Çiftçiler, köylüler ve emekli kaybettiklerini bu iktidarın gelmesiyle kaybetti. Bir şey kaybedildiği yerde bulunur. Madem ki sandıkta kaybettik, önümüzdeki kurulacak ilk sandıkta bunun hesabını soracağız. Bandırma bir öğrenci kenti. Tayyip Bey diyor ki ben gelmeden öğrencilere 300 lira veriyorlardı. Öğrenci kredisini şimdi 2 bin lira yaptığını söylüyor. Açtık baktık. Geldiğinde simit 60 kuruşmuş. O zamanki öğrenci kredisiyle 500 simit alınıyormuş. Şimdi simit en ucuz 10 lira. 2 bin liralık öğrenci kredisi alıyor 200 tane simit. Biz öğrencilerimizin bu sorunlarını çözmek için sandıkta gereken cevabı vereceğiz.” dedi.

 

Mirza: “Daha iyi projeler hayata geçirmeye hazırız”

 

CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı  Dursun Mirza yaptığı konuşmasında, “Bandırma’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Siz istediniz ve Dursun Mirza Bandırma Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi. Genel Başkanımız Özgür Özel’e ve partime çok teşekkür ederim. Sizlerin değerli oylarıyla 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Çok önemli projeler hayata geçirdik. Şimdi de ekibimle bu seçimi kazanmaya ve daha iyi projeler hayata geçirmeye hazırız. Bandırma Cumhuriyet Halk Partisi ile Cumhuriyet’in ve özgürlüğün kenti oldu. Artık Bandırma bu özgürlüğünden vazgeçemez.” ifadelerine yer verdi.

 

Akın:“Yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyorum”

Bandırma’lıların desteğini isteyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, “10 yıl milletvekilliği yaptım. Bir kere bile başınızı öne eğdirecek bir şey yapmadım. 2019’da yarım kalan bir hikâyemiz vardı. 15 yıldır Balıkesir’den görünmeyen Bandırma’yı görünür yapacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Benimle aynı isimde bir aday çıkardılar bu siyasi bir ahlaksızlıktır. Balıkesirlilerin aklı ile alay etmelerine izin vermeyeceğiz. Bunun için ailem dediğim Balıkesir’in evladı olmaktan başka bir derdim yok. O yüzden Kuva-yi Milliye’nin kenti Balıkesir’in oylarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e tekrar teşekkür ediyorum. Bir olup, beraber olup memleketimize hizmeti getirelim.” dedi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Genel Başkan Özel’e; CHP Balıkesir Milletvekili Genel Başkan Yardımcı Ensar Aytekin, Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza, Manyas Adayı Ahmet Duru, Balya Adayı Orhan Gaga, Susurluk Hakan Yıldırım Semizel, Gönen İbrahim Palaz ve Erdek Adayı Burhan Karışık eşlik etti. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Özgür, Özel:, “Balıkesir’de, yarım, kalan, hikayeyi, tamamlamaya, geliyoruz”,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Özgür Özel: “Balıkesir’de yarım kalan hikayeyi tamamlamaya geliyoruz”
Yorumlar
Haber Yazılımı